Over ons

De oprichting was op 4 november 1962 aan de bar bij Gerrit Game. Naast Gerrit Game waren Rein Bakker, Tjibbe van de Berg en Jan Klijnsma bij de oprichting betrokken, de vereniging heette toen nog ’t Veld later werd dit C.V. de Veldmuuskes. Één van de grondleggers Gerrit Game word de eerste prins van Overdinkel.

Met de oprichting tegelijkertijd van de Gaffel Aoskes in Losser mocht slechts één Prins in de gemeente Losser regeren. De oplossing dacht de Veldmuuskes het daarop volgende jaar gevonden te hebben met het uitroepen van een President. Maar ook de afkorting Pr. mocht niet. Drie jaar lang was het een tweestrijd tussen Losser en Overdinkel. De oplossing van de controverse was de uitverkiezing van een Graaf.

Na drie jaar Ons Huis kwam in zaal Eulderink de eerste Graaf op, De Saksenstal was vanaf het begin wel de residentie van de Veldmuuskes, en naar vijf jaar ook de feestzaal.

Vanaf de oprichting onderhoud de vereniging goede contacten met Duitsland, waar we elk jaar samen met meerdere Losserse carnavalsverenigingen de optochten van Gronau en Munster sieren.

Carnaval voor verstandelijk gehandicapten staat bij de Veldmuuskes hoog in het vaandel, al vanaf het elfde jaar gaan wij elk jaar naar een feestavond op de losserhof ( Heel Gezellig), en op de vaste dinsdag (de dinsdag voor het carnavalsweekend) word er een carnavalsmiddag georganiseerd, aangeboden door de Fam. Game in samenwerking met de Veldmuuskes.