Wagenbouw

Alles is begonnen bij de Saksenstal in de aardappelschuur, dit bracht wel ééns problemen met zich mee, eerst moesten alle aardappelen verwerkt zijn en dan pas kon er gebouwd worden. Het kwam dan ook veelvuldig voor dat er tijdens de rit naar losser voor de optocht nog geschilderd moest worden. Later zijn we verhuisd naar Glane in de oude openbare school. Vandaar uit hebben we een onderkomen betrokken in een romneyloods op de Pol in Losser, waar jaren later na een brand het meeste materiaal verloren is gegaan. Maar dat mocht de pret niet drukken, de bouwers hebben met hulp van velen de wagenbouw gewoon voortgezet zoals dit nog steeds gebeurd.

Tegenwoordig zijn we gehuisvest in het hallencomplex van de Gaffel Aoskes op de Pol in Losser. Hier trachten we elk jaar weer een prachtige wagen te bouwen onder het motto gezelligheid staat voorop, dit lukt zeker met onze bouwers ploeg van jong tot oud.

De vrijdag in het carnavalsweekend word de praalwagen door de wagenbouwers aangeboden aan de Hoogheden dit is altijd een leuke start van het weekend. In de optochten van Losser, Gronau en Munster is onze wagen elk jaar weer te bezichtigen. Mensen jong en oud die graag een keer een kijkje willen komen nemen of mee willen helpen bouwen zijn van harte welkom op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur( van Oktober t/m aanvang van het carnavalsweekend )