veldmuuskes.nl

De vereniging

Op 4 november 1962 aan de bar bij Gerrit Game vond de oprichting plaats van C.V. de Veldmuuskes, oorspronkelijk bekend als ’t veld. Naast Gerrit Game waren Rein Bakker, Tjibbe van de Berg en Jan Klijnsma bij de oprichting betrokken. Een van de grondleggers Gerrit Game werd de eerste prins van Overdinkel.

In die tijd werd er gelijktijdig met de oprichting van de gaffel Aoskes in Lossser slechts één prins toegestaan in de gemeente losser. Om dit probleem op te losser, riepen de Veldmuuskes het daaropvolgende jaar een president uit. Maar ook de afkorting ‘’Pr.’’ Was niet toegestaan. Na een tweestrijd van drie jaar tussen Losser en Overdinkel, werd uiteindelijk de oplossing gevonden in het uitroepen van een Graaf.

Vanaf de oprichting onderhoudt de vereniging goede contacten met Duitsland, waar we elk jaar samen met meerdere Losserse carnavalsverenigingen de optochten van Gronau en Munster bijwonen.

Carnaval voor verstandelijk gehandicapten staat hoog in het vaandel bij de Veldmuuskes. Al vanaf het elfde jaar gaan wij elk jaar naar de feestavond op de Losserhof (Heel gezellig). Daarnaast wordt er op de vaste dinsdag (de dinsdag voor het carnavalsweekend) een carnavalsmiddag georganiseerd, aangeboden door de familie Game in samenwerking met de Veldmuuskes.

Al met al zijn de veldmuuskes een levendige en hechte carnavalsvereniging die met enthousiasme en toewijding carnaval viert!